Rebas trophy cupsRebas is een fokkerij van kleine knaagdieren gelegen in het zuiden van Nederland. De naam Rebas is een afkorting van de naam René Bastiaans. Als ik me goed herinner heb ik al vanaf mijn 7e jaar knaagdieren in huis. Op die verjaardag kreeg ik mijn eerste Syrische hamster, Ringo was zijn naam. De naam was verzonnen door mijn zusjes die stapel waren op Ringo Starr van de Beatles en deze knager was minstens zo lief. 

 

In de jaren daarna kwamen er mondjesmaat andere soortgenoten bij en zo werden ook de eerste nestjes geboren. Uitbreiding van andere knaagdierensoorten bleef ook niet uit. Mijn tweede grote passie waren de tamme kleurratten. Op latere leeftijd werd de hobby voortgezet in mijn eigen schuur en daarbij ging ik me ook steeds meer verdiepen in de herkomst van de wilde soortgenoten. Ook maakte ik kennis met mensen die gelijke interesse hadden zo ging ik meedoen aan showwedstrijden voor de mooiste ratten of dwerghamsters. In een later stadium ging ik samen met vrienden zelf internationale shows organiseren voor de mooiste dieren. De laatste was in april 2009 waar tevens de Rebas trofee werd geïntroduceerd. 

Enkele jaren geleden heb ik mijn maatschappelijke verplichtingen verruild voor mijn eigen fokkerij van kleine knaagdieren. Samen met mijn vrouw Mirjam werd het bedrijf Rebas opgericht en we leveren nu aan meer dan 360 verschillende dierenwinkels gezonde en mooie knaagdieren die weer hun weg vinden naar een baasje zoals ik destijds op mijn 7e levensjaar. Op dit moment is Rebas uitgegroeid tot een sociaal bedrijf waar maatschappelijke instellingen en opleidingen voor dier- en groenscholen graag hun voordeel mee doen. Ondanks dat we een commercieel bedrijf voeren waar dieren gefokt worden is de passie en liefde niet verdwenen, het een en ander is ontstaan door louter hobby en bezieling voor dieren.

Rebas Footer